Bosch fietsmotoren

 

Bosch fietsmotoren zijn de meest bekende (en gebruikte!) systemen op elektrische fietsen. E-bikes met een Bosch middenmotor zijn ontzettend populair en dat is niet zonder reden. Iedere Bosch motor is namelijk zo samengesteld dat hij optimaal kan presteren onder alle omstandigheden. Daarnaast zijn de modellen zowel functioneel als aantrekkelijk vormgegeven. Dankzij het innovatieve 3-sensoren-concept (rotatie, kracht en snelheid) ontstaat er een evenwichtige afgifte van het vermogen. Mede hierdoor geven de Bosch systemen je een unieke rijervaring, waarbij de e-bike en jij elkaar uitstekend aanvoelen.
Rijd je dagelijks door de stad? Of ben je meer een sportieve fietser die zich thuis voelt op onverharde wegen? Maak kennis met de Bosch Active Line of de Active Line Plus fietsmotoren!


Bosch Active Line


Een Bosch motor van de Active Line of Active Line Plus-serie is ideaal voor ontspannen toertochten of woon-werkverkeer waarbij je over vlak of zeer lichte, heuvelachtige wegen fietst.. Onder de Bosch Active Line vallen drie systemen, de Active Line 2 met een trekkracht (koppel) van 48 Nm, de Active Line 3 met een koppel van 40 Nm en de Active Line Plus 3 met een koppel van maar liefst 50 Nm. Leuk weetje: de Active Line en Active Line Plus zijn in 2017 bekroond met een Red Dot Award voor Product Design: prima kwaliteit dus!


Bosch Active Line 3 (nieuw!)


De Bosch Active Line is een nieuwe Bosch motor met een trekkracht van 40 Nm. Dit model is de vernieuwde variant van de Bosch Active Line 2: kleiner, nóg lichter (2,9 kg) en heerlijk stil. De Active Line 3 biedt een ondersteuning die ideaal is voor stedelijke ritjes, maar wil je er in het weekend lekker mee op uit trekken, dan staat hij ook zijn mannetje. Het systeem geeft voldoende ondersteuning voor alle weersomstandigheden op zowel vlak als heuvelachtig terrein. 


Bosch Active Line Plus 3 (nieuw!)


Bosch Active Line Plus 3 is ook een nieuw model en een echte alleskunner. Vrienden bezoeken, genieten van de natuur en frisse lucht of onbekommerd boodschappen doen: met deze 50 Nm sterke middenmotor kan het allemaal met speels gemak. Hij is net even wat indrukwekkender uitgerust dan de Active Line 3. De Active Line Plus 3 weegt in totaal 3,2 kg en is net als de Active Line 3 een stuk stiller dan de originele Bosch Active Line motor. Nog meer fietsplezier dus!


Bosch Performance Line


Bosch Performance Line systemen worden veel toegepast op sportievere elektrische fietsen. De Bosch Performance Line is verkrijgbaar in een model voor ‘normale’ e-bikes (die ondersteunt tot ca. 25 km/h) en voor Speed Pedelecs (waarbij hij ondersteuning biedt tot ca. 45 km/u). E-bikes met een Bosch Performance Line motor zijn gemaakt voor sportieve ritten en langere afstanden.


Bosch Performance Line


Bosch Performance Line fietsmotoren zijn speciaal ontworpen voor de ambitieuze e-biker. Dit systeem is de ideale aandrijving voor fietsers die op zoek zijn naar krachtige ondersteuning, waar je ook bent. Met een koppel van 63 Nm ben je verzekerd van optimale ondersteuning tijdens de meest uitdagende ritten, of dit nu op een asfaltweg is, of op een onverhard bospad. De nauwkeurige  aansturing van de motor en razendsnelle werking van de sensoren zorgen voor minimaal geluid en trillingen. Zo ervaar je ook op de meest ruwe wegen de beste ondersteuning.


Bosch Performance Line Speed


De Bosch Performance Line Speed werkt eigenlijk precies zoals de Bosch Performance Line, alleen is het verschil dat deze motor ondersteunt tot 45 km/u Deze motor wordt dan ook enkel toegepast op zogenaamde Speed Pedelecs waarmee je dergelijke hoge snelheden kunt en mag rijden. Dit systeem is perfect wanneer je nóg sneller van A naar B wilt fietsen, op een natuurlijke en comfortabele manier.


Bosch Performance Line CX


Met één trap op het pedaal al voldoende kracht afgeven? Dat kan met de Bosch Performance Line CX met een trekkracht van maar liefst 75 Nm. Dit motorsysteem wordt voornamelijk gebruikt op zeer sportieve e-bikes zoals elektrische mountainbikes. Steile hellingen op fietsen zal alleen maar lichter en eenvoudiger gaan, dus je ritten gaan verder, worden uitdagender en je komt op plekken waar je anders nooit had kunnen komen.


Krachtig, stil en compact


Bosch fietsmotoren zijn dankzij de jarenlange ervaring perfect afgestemd op de wensen en behoeften van de e-biker. Zo is er dus altijd een geschikte Bosch motor voor je te vinden. Heb je nog twijfels welk systeem het beste bij je past? Of wil je meer weten over andere motorsystemen? kom dan langs in de winkel en wij zullen u helpen!